Τρίτη 25 Μαΐου 2010

ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ


Σήμερα το πρωί σάλπαρε το φορτηγό πλοίο(ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ) και το επιβατηγό (ΣΦΕΝΔΟΝΗ) για να σπάσουν τον αποκλεισμό των Παλεστινίων στη Γάζα.Το φορτηγό φορτωμένο με ποσότητες οικοδομικού υλικού, φαρμάκων αλλα και αρκετών ηλεκτρικών αναπηρικών αμαξιδίων, ξεκίνησε το ταξίδι του για να ενωθεί με τον υπόλιπο στόλο της διεθνούς αποστολής (στολος της ελευθερίας).
Οι Σιωνιστές σίγουρα θα λάβουν τα μέτρα τους καθώς τη Δευτέρα το βράδυ, αξιωματούχοι του Υπουργείου Εξωτερικών συναντήθηκαν με πρεσβευτές από την Τουρκία, την Ελλάδα, την Ιρλανδία και τη Σουηδία και τους ενημέρωσαν ότι τα πλοία θα σταματηθούν στο δρόμο τους προς τη Λωρίδα της Γάζας. Ο Υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπάρακ έδωσε οδηγίες στο Ναυτικό να ετοιμαστεί για την επιχείρηση, που εξαιτίας του μεγάλου αριθμού πλοίων θα απαιτήσει την συμμετοχή μεγάλης ναυτικής δύναμης.
Όπως μεταδίδει η Τζερούσαλεμ Ποστ "Το Ισραηλινό Ναυτικό στο παρελθόν σταμάτησε πλοία διεθνούς βοήθειας από το να φτάσουν στη Λωρίδα της Γάζας. Τον περασμένο Ιούνη, ένα πλοίο από την Κύπρο που είχε μια βραβευμένη με Νόμπελ ανάμεσα στους επιβάτες του, σταματήθηκε στο δρόμο προς τη Γάζα και ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι του Ασντότ."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου